Internet-puhelu Skype-sovelluksella

Skype

Omien henkilötietojen määrittely tapahtuu seuraavasti
Skypen asetukset
Skype käynnistyy taustasovelluksena automaattisesti
Ystävien valitseminen
Puhelut
Lyhytviestin ja tiedoston lähettäminen

Aiheeseen liittyvät videot

VideoYstävien valitseminen -videoleike Windows Media Player, tiedoston voi tallentaa koneelle. Tämä versio latautuu progressiivisesti, eli toisto alkaa suurinpiirtein samaan aikaan kuin tiedoston lataus. Kesto 2:11min.

VideoYstävien valitseminen -videoleike Windows Media Player, tiedoston versio on True Streaming -versio, joka ei tallennu koneelle, mutta sen toistoa voi kontrolloida (voit hypätä heti vaikkapa videon keskivaiheille). Kesto 2:11min.


VideoKonferenssipuhelun muodostaminen -videoleike Windows Media Player, tiedoston voi tallentaa koneelle. Tämä versio latautuu progressiivisesti, eli toisto alkaa suurinpiirtein samaan aikaan kuin tiedoston lataus. Kesto 0:52min.

VideoKonferenssipuhelun muodostaminen -videoleike Windows Media Player, tiedoston versio on True Streaming -versio, joka ei tallennu koneelle, mutta sen toistoa voi kontrolloida (voit hypätä heti vaikkapa videon keskivaiheille). Kesto 0:52min.


VideoLyhytviestit ja tiedostosiirto -videoleike Windows Media Player, tiedoston voi tallentaa koneelle. Tämä versio latautuu progressiivisesti, eli toisto alkaa suurinpiirtein samaan aikaan kuin tiedoston lataus. Kesto 1:15min.

VideoLyhytviestit ja tiedostosiirto -videoleike Windows Media Player, tiedoston versio on True Streaming -versio, joka ei tallennu koneelle, mutta sen toistoa voi kontrolloida (voit hypätä heti vaikkapa videon keskivaiheille). Kesto 1:15min.

Hamk eLearning Centren suosittelema maksuton Internet-puhesovellus on ilmais-ohjelmisto Skype. Sovellus on haettavissa Internetistä, os. http://www.skype.com/download/ ja asennettavissa tietokoneeseesi.
Asentamisen voit antaa myös yksikkösi atk-tukihenkilön tehtäväksi.

Asennuskielenä ja sovelluksen käyttökielenä voi olla myös Suomi. Skype-sovellus sisältää hyvät asennuskielen mukaiset ohjeet erilaisiin käyttötilanteisiin.

Skypeä käytettäessä jäävät puhelukulut kokonaan pois, koska järjestelmä käyttää olemassa olevaa Internet-verkkoa.

 • Skype-sovelluksessa ei ole erityistä palvelinta, vaan jokainen sovellukseen kirjautuneena oleva käyttäjä näkyy maailmanlaajuisesti. Yhteydet muodostetaan järjestelmään kirjautuneena olevien käyttäjien kesken kahdenvälisesti tai muodostetaan puheneuvotteluja usean käyttäjän kesken.
  • Puheominaisuuksien lisäksi Skype-sovelluksella voi välittää
  • lyhytviestejä chat-sovelluksen tapaan sekä
  • siirtää puhelun aikana tiedostoja muille osanottajille.

Tietokoneeseen tulee liittää mikrofoni ja kaiuttimet.

 • Yksityiseen käyttöön soveltuvat parhaiten mikrofonin sisältävä korvakuuloke (ks. kuva). Sen avulla kuuluvuus molempiin suuntiin on paras mahdollinen.

 • Liitä punainen liitin tietokoneesi mikrofoniliitäntään ja musta liitin tietokoneesi kaiutinliitäntään.

 • Tarkista että tietokoneesi äänentoisto on toiminnassa ja äänisäädöt kohdallaan.

 • Kuvan mikrofonikuuloke maksaa n. 6 euroa, mutta yhteishankintana niitä voi saada edullisemminkin.

Neuvotteluhuoneeseen, jossa kokoukseen osallistuu useampia henkilöitä, asennetaan vastaavalla tavalla kaiuttimet ja mikrofoni. Tällöin tulee pitää huolta siitä, etteivät mikrofoni ja kaiutin ole liian lähellä toisiaan niin, että ääni lähtisi haitallisesti kiertämään.

 

 

 

Skype-mikrofoniSkypessä käytetään mikrofonien mykistysnäppäintä silloin kun etäpisteessä olevalla henkilöllä on puheenvuoro. Tällä estetään etäpisteen äänen kaikuminen takaisin puhujan korville.

Sivun alkuun

eOsaajan taidot sivuille

 

ESR   Tampereen yliopistoHAMK

Oppimisaihio on toteutettu eOsaajan taidot —projektille.
Tekijät: sisältö ja tekninen toteutus FT Jorma Saarinen ja Essi Ylönen HAMK eLearning Centre 2004.