Strateginen osaaminen

Caset

Kymppineon

”Perehdy asiakkaan tarpeisiin ja suunnittele ratkaisuja sen pohjalta. Määrittele ja suunnittele it-hankkeesi kunnolla. Käytä oikeita asiantuntijoita, mutta pidä langat omissa käsissäsi. Ajattele positiivisesti! Vuoren huipulle päässeet eivät pudonneet sinne! Menestys ei perustu huippuihmisiin, vaan tavallisiin ihmisiin, jotka työskentelevät ylivertaisesti. Kun tavoittelet mahdottomia, niin epäonnistuminenkin tuottaa kelpo tuloksen.” (Kymppineon, Kainuu)

VM Group

”Ennen kaikkia kehitystoimia on hyvä rauhassa ensin miettiä omia nykyisiä ja tulevia tarpeita ja vaatimuksia, ja tehdä ratkaisut niiden pohjalta. Esimerkiksi meidän tilanteessamme, pidimme tärkeänä, että valitsemamme järjestelmäntoimittajan toimintatapa mahdollistaa myös muiden operaattoreiden kautta kulkevan tiedonsiirron. Emme halunneet sitoutua vain yhteen toimivaan standardiin. Etsimme myös kustannustehokasta ratkaisua sähköiseen tiedonsiirtoon. Olemme olleet tyytyväisiä valintaamme.” (VMGroup)

Posiona Oy

Kun yrityksessä toteutetaan jokin tietoliikenneratkaisu vaikuttaa se välittömästi myös yrityksen toimintatapoihin. Kun yhteydet ovat kunnossa, niiden käyttö kasvaa voimakkaasti ja niiden avulla toimimisesta tulee vallalla oleva tapa toimia. Tästä syystä on hyvä seurata koko ajan kapasiteetin riittävyyttä. Posionalle asennettiin 10 M/10M Internetyhteys ja käyttö on kasvanut siinä määrin, että ensi vuonna nopeutta ollaan kasvattamassa 34M/34M:an. Jotta tekniset ratkaisut tukisivat liiketoiminnan kasvua, on yrityksen tärkeä valita toimittaja, joka pystyy helposti ja nopeasti vastaamaan yrityksen kasvaviin tarpeisiin. Hyvät ja joustavat suhteet oman yhteydentoimittajan kanssa ovat tukeneet Posionan ydinliiketoiminnan kasvua.

Studio Aki Korpinen

Sähköisten ratkaisujen toteutuksessa pätevät seuraavat ohjeet:

  • luota työssä vain ammattilaiseen
  • luo projekteille aikataulu
  • suunnittele huolella ennen toteutusta
  • ole kehityksen kärjessä.

 

eOsaajan taidot sivuille

 

ESR   Tampereen yliopistoHAMK

Oppimisaihio on toteutettu eOsaajan taidot —projektille.
Tekijät: sisältö Mediamaisteri Oy 2005, tekninen toteutus Mirlinda Kosova-Alija HAMK eLearning Centre 2005.