Kuvien korjailu, virheiden poisto, maalaus ja piirtäminen

Johdanto

Tässä aihiossa tutustutaan kuvien korjailuun korjaus, maalaus ja piirtämistyökalujen avulla.

maalaustyökalut

Kuvien virheiden korjailu

Kuvien virheiden korjailu

Kaikilla maalaustyökaluille yhteisiä asetuksia on sekoitustilojen käyttö ja niiden peittävyyden säätäminen. Piirtolevyä käytettäessä (mikä on suositeltavaa) näillä työkaluilla voidaan käyttää myös paineentunnistusta.

Linkki
Työkalupakki (http://www.ratol.fi/opensource/foto6)

 

KorjaussivellinLeimasin Kuvien virheiden korjailu kuten naarmut tai pölyt retusoidaan yksinkertaisimmin Photoshopissa korjaussiveltimellä ja leimasintyökalulla. Korjaustyökalu eroaa toimintatavassaan leimasintyökalusta vain siinä, että se suhteuttaa korvattavan ja korvaavan värin toisiinsa ja näin tekee saumatonta jälkeä.

VideoKorjaussiveltimen ja leimasintyökalun käytönohjausvideo Windows Media Player, tiedoston voi tallentaa koneelle. Tämä versio latautuu progressiivisesti, eli toisto alkaa suurinpiirtein samaan aikaan kuin tiedoston lataus. Kesto 1:41.

VideoKorjaussiveltimen ja leimasintyökalun käytönohjausvideo Windows Media Player, tiedoston versio on True Streaming -versio, joka ei tallennu koneelle, mutta sen toistoa voi kontrolloida (voit hypätä heti vaikkapa videon keskivaiheille). Kkesto 1:41.

 

Isoalue

Kuvateksti: Toinen tapa on käyttää Dust & Scratches –suodinta (Filter/ Noise/ Dust & Scratches). Se on käytännöllinen silloin, kun on paljon korjattavaa isolla yhtenäisellä kuva-alueella.

Pesusieni Punasilmäisyyden poistoon on joissain kuvankäsittelyohjelmissa omat työkalunsa, mutta photoshopissa ei. Häiritsevä ja salamavalosta johtuva punainen väri korjataan silmästä poistamalla yksinkertaisesti siitä värikylläisyys. Yksinkertaisemmin se tapahtuu Sponge (pesusieni) –työkalulla, joka poistaa värikylläisyyttä.

Linkki
Työkalupakki (http://www.ratol.fi/opensource/foto6)


Tehtävät

Taso A

Käy läpi työkalupakissa olevat maalaustyökalut ja harjoittele vapaasti valitsemaasi kuvaan niinden käyttöä.

Sivun alkuun

Oppimateriaalien sisällysluettelo

eOsaajan taidot sivuille

 

ESR   Tampereen yliopistoHAMK

Oppimisaihio on toteutettu eOsaajan taidot —projektille.
Tekijä: Matti Kokkonen