WINDOWS MOVIE MAKER

Videon muokkaaminen

Englanninkielinen / Suomenkielinen

Edit Movie   Muokkaa elokuvaa

Show collections/Näytä kokoelmat

Video Eri näkymät Windows Media Player, tiedoston voi tallentaa koneelle. Tämä versio latautuu progressiivisesti, eli toisto alkaa suurinpiirtein samaan aikaan kuin tiedoston lataus. Kesto 1:56.

Video Eri näkymät Windows Media Player, tiedoston versio on True Streaming -versio, joka ei tallennu koneelle, mutta sen toistoa voi kontrolloida (voit hypätä heti vaikkapa videon keskivaiheille). Kesto 1:56.

Videon muokkaamiseen tarkoitettu työtila sijaitsee ruudun alalaidassa. Työtilalla on kaksi eri näkymää: storybord/kuvakäsikirjoitus ja timeline/aikajana. Kumpaakin käytetään videon muokkauksessa.

Englanninkielinen

Storyboard

Suomenkielinen

Kuvakäsikirjoitus

Sivun alkuun

Storyboard / kuvakäsikirjoitus näkymässä voit laittaa videon kohtaukset oikeaan järjestykseen.

Englanninkielinen

Timeline

Suomenkielinen

Aikajana

Timeline/Aikajana näkymässä voit hioa vuorovaikutusta sekä toisten kohtausten että ääniraidan välillä. Saat vaihdettua näkymän työtilan painikkeesta:

englanninkielinen: Timeline
suomenkielinen:

Muokkaaminen storyboardilla / kuvakäsikirjoituksessa

Video Erilaiset videotehosteet (video effects) Windows Media Player, tiedoston voi tallentaa koneelle. Tämä versio latautuu progressiivisesti, eli toisto alkaa suurinpiirtein samaan aikaan kuin tiedoston lataus. Kesto 3:10.

Video Erilaiset videotehosteet (video effects) Windows Media Player, tiedoston versio on True Streaming -versio, joka ei tallennu koneelle, mutta sen toistoa voi kontrolloida (voit hypätä heti vaikkapa videon keskivaiheille). Kesto 3:10.

Raahaa Collection/Kokoelma —alueelta haluamasi tiedostot storyboard/kuvakäsikirjoitus —alueelle siinä järjestyksessä, jossa haluat ne esittää. Tiedoston poisto storyboard/kuvakäsikirjoitus -alueelta on helppoa. Valitse storyboard/kuvakäsikirjoitus —alueelta kohtaus, jonka haluat poistaa. Tämän jälkeen paina Delete.

Muokkaaminen Timelinella / Aikajanalla

Timeline/Aikajana näkymässä otoksen kesto näkyy sekunteina. Tässä näkymässä näet miten siirtymätehosteet tms. vaikuttavat eri otoksissa. Zoomaus painikkeiden avulla voit suurentaa timelinea/aikajanaa.

Otoksen siirtäminen timelinelle/aikajanalle tapahtuu samalla tavalla kuin storyboard/kuvakäsikirjoitus —alueelle.

Sivun alkuun

Otoksen esikatselu

Timeline/Aikajana näkymä kannattaa olla valittuna. Otosta voidaan tarkastella monitorista. Monitorin alapuolella olevilla painikkeilla voit katsoa otosta tavallisen videonauhurin tapaan. “Split the clip into two clips at the current frame“ /"Jaa leike kahdeksi leikkeeksi nykyisessä kuvassa" painikkeesta voit leikata otoksen kahdeksi otokseksi.

Otoksista voi poistaa kohtia ed. mainitulla tavalla; otos on leikattava niin moneen kertaan, jotta haluttu kohta voidaan poistaa ilman, että poisto vaikuttaa kokonaisuuteen.

View video effects / Näytä videotehosteet

View video effects/Näytä videotehosteet näyttää efektit, joita voi käyttää videossa. Efektejä voi esikatsella kaksoisklikkaamalla efektiä. Haluttu efekti raahataan sen otoksen päälle timelinelle/aikajanalle, johon efekti halutaan lisätä.

View video transitions / Näytä videosiirtymät

View video transitions/Näytä videosiirtymät näyttää siirtymätehosteet, jotka ovat käytettävissä. Siirtymätehosteiden esikatselu ja lisäys tapahtuu samalla tavalla kuin efektien kohdalla.

Make titles or credits / Tee alku— ja lopputekstit

Englanninkielinen

Title

Suomenkielinen

Alkuteksti

Videoon voi lisätä otsikoita ja lopputekstejä. Voit valita, haluatko lisätä otsikon videon alkuun, valitun otoksen alkuun / loppuun. Videoon lisättäviä otsikko tyylejä on monia ja parhaiten saat niihin tuntumaa kokeilemalla.

Sivun alkuun

Videon tuottaminen

Pääsivulle

eOsaajan taidot sivuille

 

ESR   Tampereen yliopistoHAMK

Oppimisaihio on toteutettu eOsaajan taidot —projektille.
Tekijät: sisältö eLearning Centre, tekninen toteutus Mirlinda Kosova-Alija, HAMK eLearning Centre.